Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Indokínai tigris

2008.07.24

corbetti Indokínai Tigris

Panthera Tigris Corbetti

 

    

    Az indokínai tigris legnagyobb számban Thaiföldön és Laoszban él, de megtalálható Kambodzsában, Malajziában és Burma délkeleti, valamint Vietnam északnyugati részén.

    Ez a tigris alfaj kisebb, sötétebb színű, és a csíkjai is keskenyebbek, mint a bengáli tigrisnek. A hímek orruktól a farkukig 222 – 246, 4 cm, a nőstények 200. 2 - 220 cm hosszúak. A hímek súlya 150 - 195 kg, míg a nőstényeké csak 101 - 130 kg.

    Az indokínai tigris vaddisznóra, őzre és marhára vadászik. Számukat ma 1100 – 1800-ra becsülik.

 

 

élőhely